REXLIBRIS MEDIA GROUP- CONCURSUL NATIONAL DE POEZIE “RADU CARNECI”, editia a 2-a

Autor: Rexlibris Media Group          Publicat în:  Confluente Literare, ediţia nr. 2973, 20 februarie 2019

COMUNICAT  
 
Revista Arena literara si Asociatia Difuzorilor și Editorilor- Patronat al Cartii organizeaza in anuI 2019 a doua editie a Concursului National de Poezie „Radu Carneci”, care va fi premers de un moment comemorativ „Radu Carneci”, organizat de Editura „Betta” si revista „Arena literara”, pe 15 februarie, orele 16.30 la Casa Schiller din str.Batistei nr.15 sector 2, Bucuresti.  
 
Concursul se va desfasura in perioada 15 februarie- 15 martie, finalizandu-se cu acordarea premiilor si cu lansarea ANTOLOGIEI ce va cuprinde cele mai valoroase dintre poeziile selectate in cadrul concursului. Festivitatea care va incheia Concursul va avea loc in zilele Salonului International de carte „Bookfest- 2019″ (finalul lunii mai). Concursul National de Poezie „Radu Carneci”, editia 2019 se va desfasura in conformitate cu urmatorul  
 
REGULAMENT  
 
1. Participarea este deschisa poetilor de limba romana, indiferent de varsta si tara de rezidenta;  
2. Poeziile (inedite- care nu au fost publicate ori postate) vor fi scrise in document Word, cu diacritice, paginare A4, font TNR de 12, spatiere la 1,15 – 1,5, vor avea cel mult 5 pagini (3- 5 poezii, intre care, obligatoriu, UN SONET) si vor fi trimise intr- un attach doc, prin e-mail pe adresa,  arenaliterara@yahoo.com,   incepand cu data de 15 februarie 2019, orele 00.00,  pana la data de 15 martie 2019, orele 24.00.  
 Tematica va fi: Iubirea.   
3. Intr- un attach separat, autorul va trimite un scurt CV, datele de contact (nume si prenume, adresa de domiciliu sau rezidenta, numarul de telefon si adresa de e-mail) si o fotografie bust, obligatorie pentru cei care doresc ca textele sa le apara in ANTOLOGIE. Se va preciza expres optiunea ferma de a achizitiona (sau nu) ANTOLOGIA (2 ex.-70 lei, inclusiv trimiterea prin posta, la domiciliu).  
Dupa finalizarea selectiei poeziilor ce vor fi incluse in antologie (15 martie- 25 martie), autorii vor fi anuntati precizandu- li- se termenul si modalitatea de plata.  
4. Jurizarea se va face in perioada 25 martie- 10 aprilie, grupajele de poezii selectate vor fi supuse atentiei unui juriu format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeti si 2 critici).  
5. Rezultatele vor fi anuntate in revista „Arena literara” nr. 13 in alte publicatii de profil, pe Facebook (pagina Rosu Nae), in grupul Arena literara, pe site- ul:  
6. Se vor acorda trei premii si trei mentiuni iar cele mai bune poezii vor fi publicate in numerele urmatoare ale Arenei literare si in alte publicatii cu care colaboram.  
7. La propunerea juriului, cele mai valoroase 50 grupaje de poezii trimise pentru concurs, vor fi incluse intr- o ANTOLOGIE.  
8. Laureatii editiei I pot trimite poezii, numai daca doresc sa fie inclusi in Antologia concursului, ei neintrand in jurizare.  
 
Alte precizari:  
– organizatorii pot decide neincluderea in antologie a participantilor la concurs care nu doresc achizitionarea ei, indiferent de locul ocupat;  
– Premierea laureatilor, care vor fi anuntati individual si lansarea Antologiei vor avea loc in cadrul Salonului International de Carte Bookfest- 2019 de la finalul lunii mai, cel mai probabil duminica, 2 iunie, dupa orele 12.00.  
——————————-  
Revista Arena Literara  
si A.D.E.-P.C  
Bucuresti, februarie 2019